Memleketim Gitmiş Elden
Aug 07, 2011
tarihinde Gezdim Gördüm kategorisinde yayınlanmıştır.
0 yorum

Sevgili blogum biliyorum uzun zaman oldu seni ihmal ettim.Geçtiğimiz temmuz ayı benim için çok yoğundu.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu satırları yeni evimden yazıyorum :)

Yanlış duymadınız,yaklaşık 5 yıllık Ümraniye yaşantıma noktayı koydum.Sevgili ev arkadaşımın (eski ev arkadaşımın) önümüzdeki ay evlenecek olmasından dolayı Bahçeşehir-Ispartakule ye taşındım.Yeni evime alışmaya çalışıyorum.En güzel tarafı işe 15 dakikada gidiyor olmak :)

Temmuz ayı benim için tatil ayıydı.2 haftalık izin aldım.Her ne kadar bir haftasını ev arama işlerine ayırsam da...:(

Rotamız marmaristi ve ben ilk defa arabamla uzun yolculuğa çıkıyordum.Problem yaşamadım.Başarılı bir yolculuktu.5 gün konaklayacağımız otele yerleştik.

Marmaris anormal sıcaktı.Bir daha İzmirden aşağısına temmuz ve ağustos aylarında gitmemeye neredeyse yemin ettim.

Amacımız her gün farklı bir yere gitmekti ve bunu da başardık.Bir gün içmeler,bir gün turunç,bir gün gökova tekne turu,sedir adası vs vs.Ben en çok turunçun denizini beğendim.Sessiz ve sakin de bir yerdi.Hımmm yanılmıyorsam kumlubük plajıydı gittiğimiz yer.

Otelde 5 gecelik konaklama bittikten sonra Marmarisin Selimiye köyüne bir gecelik konaklamaya gittik.Burada arkadaşlarımız vardı ve methini çok duyduğmuz bir yerdi.

Selimiye sessiz sakin bir köy.Gerçekten köy.Güneşlenirken sahilin etrafından tavuklar falan geçiyor :)Bu arada köy deyip geçmeyin Selimiye gittikçe popüler olmaya başlamış bir yer.Yanımızda Turkcell in CEO su da ailesiyle tatil yapıyordu.(Hazır oradayken CV mi uzatsam mı diye de düşünmedim değil :D )

Selimiye de Hidayetin Yeri.Epey meşhur olmuş haberimiz yok.Akşam iskeleye attığı masalarda gelen konuklara balık ziyafeti sunuyor.Mezeler tabiri caizse on numara.

Selimiye de biten bir günlük konaklamadan sonra bir gün İzmire,bir gün de Çeşmeye gittik.Sonra da dönüş yolu ve tatil su gibi biter.

Kısa notlar : Marmaris bir tatil beldesine göre gayet ucuz sayılır.Fiyatlar taksimden kesinlikle çok daha uygun.Kötü yanı ise elden gitmiş.Bu ne demek şimdi.Tüm hizmet ingilizler için sanki.Her yerde tabelalar "Steak House","Pub" ,"Arsenal Bar","Manchester Bar" vs vs.Bir tane mi türkçe bişi olmaz.Fasıl,türkü,kebap???Kendi ülkemde kendimi yabancı hissettim.
Mutlak gidin : Hidayetin yerine gidip mutlak iskelede balık yiyin.Asıl adı deniz restoran sanırsam,ama herkes Hidayetin yeri olarak biliyor.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...



Marmaris   Turunç   İçmeler   Gökova   Sedir Adası   Selimiye   Hidayetin Yeri   Çeşme   Gezi   Seyahat  


Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.