Sosya Medya ve Muzdarip Bendeniz
Aug 21, 2011
tarihinde Hayattan kategorisinde yayınlanmıştır.
0 yorum

Efendim bu sosyal medya üzerine bir süredir kafa yoruyorum.Sosyal medya denince akla gelen facebook ve twitter.Şahsımın bir twitterı yok.Facebookuda çok aktif olarak fazla olmasa da kullanıyorum.
Nedir beni bu kafa yordurtan şey?Buradaki pastayı gördüm ve bunlara rakip üçüncü bir site kurmaya karar verdim.Adı da çok orjinal facewitter :)



Yok yaa yok şaka yaptım.Ne site kurması.Kafa yorduğum şey sosyal medya dediklerimiz bizi sosyalleştiriyor mu yoksa insani özelliklerimizi duygularımızı yitirmemize mi neden oluyor?
Arkadaşlarımla ,dostlarımla artık doğru düzgün iletişim kurmadığımı farkettim.Çünkü herşeyin bir karşılığı var.Örnek bir diyalog vermek gerekirse;

-Toygar naber abi
--Statusunde yazıyor
-Napıyorsun görüşmeyeli,ne işle meşgulsun
--.. işyerinde allocation uzmanı olarak çalışıyor(kişisel bilgilerinde)
-Bir kız vardı evlendin mi onunla
--Relationship with hede hödö
-Geçen seni parisle görmüşler
--Tagged in Paris photo album

Bir de son zamanlarda moda olan check in denilen zımbırtı çıktı.Her gittiğin yerde nerede olduğunu belirtiyormuşsun kimlerle beraber olduğunu.

Bir dostumun tabiriyle görgüsüzlüğün daniskası.Biraz ağır belki ama katılmadan edemiyorum.İnsanlara ne kardeşim nerde ne yiyorsan içiyorsan.Eskiden kadın günlerinde hatırlarım(ne işin vardı diye sormayın küçükken annemlerin günleri vs vs).Bir tane dedikoduya,gösterişe meraklı biri olurdu hep.Ballandıra ballandıra marifetmiş gibi nereye gittiklerini ne yiyip içtiklerini anlatırdı.Şimdi bunu sosyal medya denilen ortamda yapıyorlar.

Bu sosyal medya bizleri iyice monotonlaştırıyor mu ne?Geçen gün liseden iki arkadaşımla Beşiktaş maçına gittim.İkisini de yıllardır görmüyorum,telefonla da görüşmüyorum.Ama ikisini de her gün görüyormuş konuşuyormuş gibi herşeyi biliyorum nerdeyse.Lakin karşılıklı muhabbetin ,samimiyetin tadını hiçbirşey tutmuyor.

Neyse şimdilik bu kadar.Kendi adıma sosyal medyadan biraz muzdaribim.Paylaşayım dedim :)



sosyal medya   facebook   twitter   checkin  


Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.